Praktische informatie

Sterenberg nú in Assen

ArchitectuurPunt Drenthe heeft de tentoonstelling op dit moment opgesteld in Assen, bij warenhuis Vanderveen.

Aan de oorspronkelijke tentoonstelling is een extra gedeelte toegevoegd dat specifiek over het werk van Sterenberg in Assen gaat: het Centraal Provinciaal Laboratorium en de stadsvernieuwingswijk Plan Molenstraat. Ook is over die twee projecten een aparte brochure gemaakt, verkrijgbaar bij de tentoonstelling. 

De entree is gratis (en de brochure ook, al is de voorraad beperkt).


Jan Sterenberg tentoonstelling

Deze derde tentoonstelling liep oorspronkelijk van 1 april t/m 24 juni, maar is daarna verlengd t/m 28 augustus 2018, in Museum Klooster Ter Apel.  

Inmiddels is de tentoonstelling overgenomen door zusterarchitectuurcentrum ArchitectuurPunt Drenthe, die hem gaat gebruiken in diverse plaatsen in de provincie Drenthe, te beginnen in Emmen. Zie verder onder Nieuws.

Oeds de Leeuw Wieland tentoonstelling

De vierde en laatste tentoonstelling in de serie stond van 29 juni t/m 2 september in de grote zaal van het stationsgebouw van Loppersum, nu het kantoor van Ontwerpstation Loppersum van de architecten René Wubs en Geir Eide én in boerderij Oezingaweer van de hand van Oeds de Leeuw Wieland zelf.

Egbert Reitsma tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 9 juni t/m 30 juli 2017, in de Goede Herderkerk (van Reitsma zelf!) in Bedum. 

Daarna heeft hij, tot eind januari 2018, in hét Amsterdamse School Museum van Nederland: Het Schip in Amsterdam gestaan.

Op dit moment is de tentoonstelling opgeslagen in Usquert. Belangstellenden kunnen hem gratis lenen. Neem daarvoor contact op met de stichting:

info@berlagehuisusquert.nl of 0595 435920


Gerrit Nijhuis tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 6 april t/m 5 juni 2017 in de voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde (RLS1957).

De tentoonstelling is inmiddels (gratis) beschikbaar voor hergebruik, in zijn geheel of in gedeelten. Hiervoor kunt u dhr. P. Suidman uit Usquert benaderen: 0595 42 27 41.